• Despre YES
  • Politica de Confidențialitate
  • Contact
  • Autentificare
  • Înregistrare
YES! - Your Educated Sociey
  • Acasă
  • Proiecte YES
  • Cultură
  • Educație
  • Comunitate
  • Evenimente YES
Niciun rezultat
Vezi toate rezultatele
YES
Niciun rezultat
Vezi toate rezultatele
Acasă Educație Educație parentală

Episoadele de ținere a respirației ale copiilor de 1 – 2 ani

   Mulți dintre noi am auzit povestiri despre copilași încăpățânați, care în mod voit își țin respirația până când se învinețesc la față. Aceste povestioare pot părea amuzante, însă nu sunt deloc așa pentru părinții care se confruntă cu așa ceva. Episoadele de ținere a respirației pot fi terifiante pentru părinți, deoarece copiii adesea își țin respirația până leșină.

Your Educated Society de Your Educated Society
June 2, 2020
în Educație parentală
0 0
0
0
SHARES
14
VIZUALIZĂRI
Share on FacebookShare on Twitter

   Acum însă, vorbim de episoadele neintenționate de ținere a respirației la copii. Acestea sunt, de fapt, un gest reflex asupra căruia copiii nu au niciun control. Deși sunt supărătoare de văzut, episoadele de ținere a respirației nu sunt periculoase și nu prezintă riscuri de sănătate pentru copii. Un astfel de episod de obicei ține mai puțin de un minut, după care copilul reîncepe să respire normal.

Related Posts

Ce are nevoie să știe un copil înainte de grădiniță?

Colica infantilă

Ghid parental de supraviețuire în etapa adolescenței

   Episoadele de ținere a respirației pot apărea la copiii sănătoși cu vârste între 6 luni și 6 ani, dar sunt comune în timpul celui de-al doilea an al vieții. Aceste episoade pot fi mai des întâlnite în familiile în care există un istoric similar.

   În majoritatea cazurilor, episoadele de ținere a respirației pot fi prevăzute și chiar prevenite odată ce sunt identificați declanșatorii. Copiii trec peste aceste episoade până la vârsta de 5 sau 6 ani.

Tipuri de episoade de ținere a respirației

   Aceste episoade diferă în funcție de cauză și caracteristici:

  • Episoadele cianotice se manifestă atunci când un copil se oprește din respirat și începe să se albăstrească/învinețească la față. Aceste episoade sunt adesea declanșate de ceva care supără copilul, precum disciplinarea sa. În timp ce plânge, copilul expiră și apoi nu mai inspiră aer o perioadă. Părinții care au fost martori la alte episoade cianotice vor ști când urmează un alt moment similar, deoarece fața copilului capătă încet o tentă albăstruie.
  • Episoadele palide sunt mai puțin întâlnite și mai dificil de prevăzut, deoarece acestea se petrec după ce copilul se sperie sau este surprins brusc (de exemplu este surprins pe la spate). Spre deosebire de episoadele cianotice, copiii devin foarte palizi, aproape albi, în timpul episodului.

   Ambele tipuri de episoade cauzează copilului oprirea respirației și câteodată pierderea cunoștinței de până la un minut. În cazurile extreme, copiii pot avea atacuri de apoplexie. Un astfel de atac nu cauzează daune pe termen lung și nici nu pun copilul în pericolul de a dezvolta dereglări.

Dacă copilul leșină în timpul unui episod

   În majoritatea cazurilor nu este nevoie să faci nimic în timpul unui episod de ținere a respirației. Copilul tău ar trebui să stea întins până când se termină episodul.

   Dacă copilul leșină pentru o perioadă scurtă, stai calm/ă și:

  • verifică gura copilului după mâncare sau orice alt obiect care ar putea prezenta pericol de înec, odată ce copil își redobândește conștiința
  • îndepărtează toate obiectele de mobilier la care poate ajunge copilul, în cazul în care acesta are un atac de apoplexie
  • amintește-ți că episodul va trece într-un minut și copilul va reîncepe să respire normal
  • sună la 112 dacă copilul rămâne albastru la față sau nu respiră pentru mai mult de un minut.

Când să te adresezi unui medic

   Dacă acesta este primul episod de ținere a respirației al copilului tău, adresează-te unui medic. Deși aceste episoade nu sunt periculoase, este o idee bună ca un medic să examineze copilul. Un medic poate determina dacă a fost un episod de ținere a respirației sau o altă condiție medicală care arată ca un episod de ținere a respirației.

   Aceste episoade sunt răspunsuri involuntare la emoții puternice (precum mânie, sperietură sau frustrare) și tind să se întâmple la copiii sănătoși. Fiindcă sunt involuntare (nu făcute înadins), acestea nu sunt o problemă comportamentală. Un medic poate ajuta părinții să înțeleagă ce declanșează episoadele de ținere a respirației pentru copilul lor, cum să le prevină și cum să le gestioneze atunci când se întâmplă.

   Uneori, anemia cu deficiență de fier poate cauza pentru copii să manifeste episoade de ținere a respirației. Așadar, un medic poate face un test de sânge pentru a verifica dacă există anemie. Tratarea anemiei poate ajuta la reducerea numărului de episoade.

Prevenirea viitoarelor episoade de ținere a respirației

   Odată ce copiii se maturizează și dezvoltă abilități de a se descurca, aceștia vor depăși episoadele de ținere a respirației. Între timp, părinții pot trece printr-o provocare chiar mai mare ca cea de a fi martori la episoadele de ținere a respirației: găsirea modalităților de a disciplina copiii care să nu declanșeze alte episoade.

   Medicul tău poate lucra împreună cu tine pentru a te ajuta să găsești strategii de gestionare pentru tine și pentru copilul tău. Încearcă să nu cedezi ieșirilor nervoase și comportamentului încăpățânat – copiii au nevoie de limite și de principii orientative pentru a-i ajuta să stea în siguranță și să se dezvolte bine reglați emoțional.

   Cu experiență, curaj și ajutor medical, poți învăța cum să gestionezi episoadele de ținere a respirației, în timp ce oferi un mediu sigur și structurat, până când copilul tău trece peste ele, definitiv.

Etichete: educatieeducatie pentru parintiepisoade de tinere a respiratieiparentingparinti
Următoarul articol

Colica infantilă

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Popular Posts

Proiecte YES

On Air 4 Education

de Your Educated Society
December 8, 2020
0

   Între 10 și 13 decembrie vor avea loc 4 live-uri tip podcast alături de invitați speciali, care au un cuvânt de...

Citește mai mult

On Air 4 Education

82% dintre școlile din România au nevoie urgentă de reparații

Puțin cunoscuta comoară a Moldovei – Orheiul Vechi

YES – Your Educated Society la Radio Guerrilla

Un calculator pentru viitor

#paintingforgood aduce culoare în școlile din România

Încarcă mai mult

[mc4wp_form id="274"]


Vino alături de noi

Your Educated Society

Popular Posts

Pictura pe pânza de păianjen. O artă dispărută.

de Your Educated Society
June 28, 2020
0

“Calitatea unui sistem educațional nu poate întrece calitatea profesorilor.”

de Your Educated Society
June 7, 2020
0

De ce poartă absolvenții robă și tocă?

de Your Educated Society
June 30, 2020
0

YES

Ne alăturăm activ eforturilor societății din care facem parte pentru a susține și a dezvolta educația pentru toate vârstele, pentru a promova și valorifica cultura, arta și activitățile fizice.
Asociația Your Educated Society - pe scurt, YES - își desfășoară activitatea prin inițierea de campanii participative și prin implicare directă în soluționarea problemelor și a provocărilor societății.

Asociația YOUR EDUCATED SOCIETY este înregistrată în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor cu nr. 117 din 11.12.2019, cod fiscal 42042710.

YOUR EDUCATED SOCIETY este înscrisă în Registrul de Evidență a prelucrării datelor cu caracter personal la poziția 11942 din data de 06/06/2020

© 2020 Asociația Your Educated Society

  • Cultură
  • Proiecte YES
  • Educație
  • Comunitate
Niciun rezultat
Vezi toate rezultatele
  • Acasă
  • Proiecte YES
  • Cultură
  • Educație
  • Comunitate
  • Evenimente YES

© 2020 YES - Your Educated Society

Bine ai revenit!

OR

Autentifică-te mai jos

Ai uitat parola? Înregistrare

Creează cont nou

OR

Completează formularele de mai jos pentru înregistrare

Toate câmpurile sunt obligatorii Autentificare

Obține parola

Please enter your username or email address to reset your password.

Autentificare
Acest website folosește cookies. Prin continuarea folosirii, vă exprimați acordul pentru folosirea lor. Vizitează pagina de Politica de Confidențialitate.